Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور فیلم‌هایی است که در دوران گذشته شرکت و در بخش هیات انتخاب نمایش داده شدند همه خارج از آیین‌نامه هستند و نباید برای هیات انتخاب اکران می‌شدند.به گزارش بلاغ، پس از اعلام فیلم‌های نهایی بخش «سودای سیمرغ» جشنواره سی‌وششم فیلم فجر و جا ماندن بسیاری از فیلم‌ها، شاهد واکنش برخی از کارگردانان و تهیه‌کنندگان نسبت به این جشنواره بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تازه‌ترین اخبار بهمن کامیار کارگردان «در وجه حامل» در گفت‌وگو با مشرق در خصوص عدم راه‌یابی این فیلم به بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر گفت: در این دوره از جشنواره هر یک از کارگردانان فیلم مربوط به خود را دارند و حضور فیلم «سد معبر» در سال گذشته در این انتخاب تاثیرگذار بوده است اما اگر براساس حضور فیلم «سد معبر» در جشنواره سال گذشته و تهیه‌کنندگی مصطفی کیایی برای «در وجه حامل»‌ این فیلم را نادیده گرفته‌اند، ظالمانه است. 

وی اضافه کرد: در دوره‌های مختلف سینمایی، تهیه‌کنندگانی داشتیم که در برهه‌ای از زمان کارگردانی نیز کرده‌اند و فیلم «چهار راه استانبول» مصطفی کیایی هم فیلم قابل اعتنایی بوده که موردتوجه هیات انتخاب قرار گرفت و ارتباط تهیه‌کنندگی آن فیلم به «در وجه حامل» من استدلال غلطی بوده است.

کامیار ادامه داد: در این دوره از جشنواره نیز شاهد حضور برخی از افراد با چند فیلم در جشنواره هستیم اما به دلیل اینکه افرادی همچون من لابی نداریم، فیلم‌های ما کنار گذاشته می‌شود.

کارگردان «در وجه حامل» با بیان اینکه اعضای هیات انتخاب به آیین‌نامه پایبند نبودند، تصریح کرد: در این دوره از جشنواره شاهد حضور فیلم‌هایی هستیم که بصورت غیرقانونی وارد جشنواره شدند؛ منظور من هم فیلم‌هایی است که فیلمبرداری آنها تمام نشده و اعضای هیات انتخاب نسخه کامل آن را ندیده‌اند و طبق آیین نامه فیلمسازان باید تا 30 آذر ماه نسخه کامل را تحویل جشنواره می‌دادند و فیلم‌های ناقص از حضور در جشنواره کنار گذاشته می‌شوند که در این دوره از جشنواره برخی از فیلم‌ها بطور کامل ارائه نشده و انتخاب شدند.

وی ادامه داد: موضوع دیگر حضور فیلم‌هایی است که در دوران گذشته نیز شرکت و در بخش هیات انتخاب نمایش داده شدند که این‌ها همه خارج از آیین‌نامه هستند و نباید برای هیات انتخاب اکران می‌شدند که در نتیجه برای بخش غیررقابتی انتخاب و عوامل تولید پس از آن از جشنواره انصراف دادند. اما به هر حال ما هم از اینکه جشنواره فیلم فجر مناسبات خارج از آیین نامه دارد، عادت کردیم و از آن دور هستیم و زمانی که از این مناسبات دور هستیم، فیلم‌های ما را کنار می‌گذارند.

کامیار با انتقاد از بخش نگاه نو جشنواره گفت: در  دوره سی‌وششم جشنواره به کارگردانان فیلم اولی ظلم شده است و ما سال گذشته زجرش را کشیدیم و امسال به این وضعیت عادت کردیم.

کارگردان «در وجه حامل» در پایان افزد: جشنواره زمانی که تعداد فیلمهای انتخابی آن کمتر شود در نتیجه کوچک می‌شود؛ و امیدوارم که تا برخلاف تصور ما که برخی فیلمها از کیفیت بالایی برخوردار نیستند، ان‌شاءالله که فیلمهای انتخاب شده از کیفیت بالایی برخوردار باشند و بتواند نظر اهالی رسانه و منتقدین را به خود جلب کند و به کیفیت جشنواره بیافزاید.


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۹۷۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه هنری انقلاب اسلامی صبح روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت میزبان برگزاری نشست رسانه‌ای پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور مصطفی موتورچی دبیر جشنواره و کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری شد.

زارعی در ابتدای این نشست گفت: بعد از چهاردهمین دوره به این فکر افتادیم که جشنواره نیاز به تغییراتی اساسی دارد و به همین دلیل ۳ سال جشنواره تعطیل شد. کارهای بنیانی و اساسی انجام دادیم و چشم‌انداز ۹ ساله تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را ترسیم کردیم.

وی ادامه داد: ۴ دوره کارگاه کارگردانی را در مشهد برگزار کردیم و برنامه این است که خروجی این کارگاه‌ها با حمایت از سوی حوزه هنری در جریان حرفه‌ای تئاتر کشور حضور پیدا کنند.

زارعی اظهار کرد: باید تئاتر بچه‌های مسجد در مرزها، روستاها و چهارگوشه ایران شکل بگیرد.

سپس موتورچی نیز به ارایه توضیحاتی درباره این دوره از جشنواره پرداخت و گفت: این دوره در حالی برگزار شد که فراخوانی منحصرا برای این جشنواره منتشر نشد. رویداد «محرابیان» را طی ۲ سال گذشته برگزار کردیم که ۱۴ اثر برگزیده این رویداد وارد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد شدند.

وی یادآور شد: در استان‌های مختلف به آموزش مربی برای تئاتر بچه‌های مسجد پرداختیم. همچنین در کنار این آموزش، در زمینه نمایشنامه‌نویسی نیز ۳ دوره جشنواره نمایشنامه‌نویسی «گلدسته‌ها» را برگزار کردیم که آثار برگزیده این ۲ دوره در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد حضور دارند.

در ادامه این نشست، زارعی تاکید کرد: در این جشنواره نگاه‌مان گروه‌محوری است و تمام جوایز ما گروهی خواهند بود. هدف‌مان این است که به بچه‌ها آموزش دهیم برای موفقیت در تئاتر باید گروه داشته باشند.

وی ادامه داد: در این دوره جایزه «فرج‌الله سلحشور» را داریم که خود از بچه‌های مسجد بود و با این جایزه ویژه قصد داریم، نشان دهیم که از مسجد هم می‌توان رشد کرد و در سطح بین‌المللی مطرح شد. این جایزه به یک گروه تعلق می‌گیرد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری یادآور شد: چون هنوز فضای حضور مشترک خانم‌ها و آقایان بازیگر به صورت همزمان در مسجد شکل نگرفته، نمایشنامه‌های تک جنسیتی تولید کردیم تا در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد اجرا شوند.

زارعی افزود: هر اثر علاوه بر یک اجرا در جشنواره، ۳ اجرا نیز در مسجدهای شهر یزد و بافق خواهد داشت.

موتورچی نیز در ادامه گفت: علاوه بر برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای کارگردان‌های حاضر در جشنواره، ۲ کارگاه نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی با حضور حسین فدایی‌حسین و نصراله قادری برای بچه‌های بافق برگزار می‌کنیم.

زارعی درباره میزان جوایز مدنظر برای اهدا به برگزیدگان این جشنواره، اظهار کرد: حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جوایز در نظر گرفته‌ایم. ۵ گروه برگزیده هر کدام ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و همچنین مبلغ جایزه ویژه «فرج‌الله سلحشور» نیز ۲۰ میلیون تومان است.

وی تاکید کرد: تئاتر بچه‌های مسجد همانند کارهایی که در سالن‌های تئاتر اجرا می‌شوند، حرفه‌ای است. این جشنواره‌ای محیطی است و سال‌ها چنین جشنواره‌های محیطی در دنیا برگزار می‌شوند. جشنواره تئاتر مسجد به بچه‌ها کار خلاقانه را آموزش می‌دهد. ما بچه‌ها را جسور و خلاق بار می‌آوریم.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری درباره اینکه هنوز مساجد رغبتی به میزبانی از فعالیت‌های هنری ندارند، تصریح کرد: کج‌سلیقه‌گی در مسؤولان فرهنگی و همچنین در هیات امناهای مساجد نسبت به فعالیت‌های هنری در مساجد وجود دارد. کج‌سلیقه‌گی مدیران فرهنگی باعث شد جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد ۲ دهه تعطیل شود. یکی از دلایل فراری‌شدن بچه‌ها از مساجد نیز کج‌سلیقه‌گی مدیران مساجد است. بچه‌ها را از مسجد گریزان کرده‌اند. شاید یکی از دلایلی این‌که دچار تخریب فرهنگی شده‌ایم این است که کاری کردیم دختران و پسران ما با مسجد قهر کنند و از مسجد گریزان شوند.

زارعی اظهار کرد: امیدوارم‌ متولیان مسجد و روحانیون به میدان بیایند و از فعالیت و حضور فرهنگی و هنری جوانان در مساجد حمایت کنند. اگر جریان تئاتر مساجد از دهه ۷۰ به بعد متوقف نمی‌شد الان شاهد اجراهای تک‌جنسیتی در مساجد نبودیم.

در انتهای این نشست، پوستر پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد رونمایی شد.

کد خبر 6097031 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نامه تاج به وزیر ورزش درباره فصل آینده لیگ برتر فوتبال
  • تصمیم‌گیری مهم ۲ بانک برای آینده پرسپولیس
  • نامه تاج به وزیر: لیگ بعدی را شروع نمی‌کنیم!
  • هماهنگی با ثبت احوال برای حضور تماشاگران روی صندلی مشخص؛ علوی: الزامات رعایت نشود لیگ به تعویق می‌افتد
  • علوی: در صورت عدم انجام الزامات، لیگ آینده به تعویق می‌افتد!
  • ۲ بانک رئیس هیات مدیره پرسپولیس را مشخص می‌کنند
  • لیگ ملی برنامه‌نویسی دانشجویی کدکاپ برگزار می‌شود
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • انتخاب «در مسیر نسیم» برای حضور در جشنواره‌ فیلم پاناما